Louise Schmidt den 21-09-2017
    Vi er nomineret til årets skolebyggeri - stem på os ved at klikke på linketyes

Langenæs Børneby er indstillet til den nationale pris ”Årets skolebyggeri” sammen med fire andre skoler i Danmark.
    Alle kan stemme  her: https://da.surveymonkey.com/r/aarets-skole-2017.
    Afstemningen løber frem til 29. september kl. 12.

Langenæs Børneby er en ny indskolingsafdeling til Læssøesgades Skole, som samtidig deler tag og hverdag med Langenæs Dagtilbud. I alt 300 børn i alderen 0 til 10 år og 60 medarbejdere har deres gang i den 2.700 kvadratmeter store tilbygning i det centrale Aarhus.

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, glæder sig over, at Aarhus igen er med i opløbet om at have bygget årets bedste skolebyggeri.

”Det er fantastisk, at Aarhus igen er i førerfeltet med skolebyggeri i Danmark. Langenæs Børneby er langt fra klassisk skolebyggeri, men det rummer spændende perspektiver og muligheder i at bo sammen dagtilbud og skole. Jeg er stolt af, at vi kan tilbyde byggeri til børn i Aarhus, som andre finder værd at præmiere,” siger Bünyamin Simsek.

Langenæs Børneby er udvalgt af en jury sammen med fire andre skolebyggerier blandt et rekordstort felt af kandidater. Det er femte gang, at Nohrcon, der blandt andet driver netværk for skolebyggeri, uddeler prisen som årets skolebyggeri.

Louise Schmidt, konstitueret skoleleder på Læssøesgades Skole, siger:
    ”Vi har skabt helt unikke rammer for fællesskab, sammenhæng og nye samarbejder på tværs af alder og faglighed. Det er jeg glad for, at andre ser værdien af. Børnene og medarbejderne er i fuld gang med at indtage huset og skabe den nye kultur og de nye vaner, som skal præge Langenæs Børneby,” siger Louise Schmidt.

Dagtilbudsleder Ruth Theilmann siger:
    Det er banebrydende, at vi lægger en skole sammen med et dagtilbud og ikke omvendt. Huset bliver et herligt børne- og læringsmiljø for børn fra 0-10 år, hvor dagtilbud og skoler lader sig forme af hinanden og skaber den bedste grobund for børnenes udvikling,” siger Ruth Theilmann.

Vinderen af årets skolebyggeri 2017 kåres konferencen ”Fremtidens skole og læringsrum” 4. oktober 2017 i København.

Fakta om Langenæs Børneby, Aarhus
    • Projekt afsluttet: August 2017
    • Type: Tilbygning
    • Areal: 2.700 kvadratmeter
    • Anlægssum: 46 mio. kr.
    • Bygherre: Aarhus Kommune
    • Arkitekt: Pluskontoret Arkitekter (totalrådgiver)
    • Ingeniør: Orbicon
    Vedlagte billeder kan frit benyttes med angivelse af Pluskontoret Arkitekter som kilde

• Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, 2194 7257
    • Louise Schmidt, konstitueret skoleleder, Læssøesgades Skole, 4185 7341
    • Ruth Theilmann, dagtilbudsleder, Langenæs Dagtilbud, 2920 4343
    Louise Schmidt den 08-09-2017
    Velkommen til 4 nye medlemmer i skolebestyrelsen
    Der har været afholdt suppleringsvalg til skolebestyrelsen tirsdag d. 12. sept.

Følgene er valgt som medlem af skolebestyrelsen:
    Lone Møller, mor til barn i 2. og 3. kl.
    Thomas Cowan, far til barn i 0.kl

Følgende er valgt som suppleanter til skolebestyrelsen:
    Niels Kjær, far til barn i 6.kl
    Cecilia Lund, mor til barn i 0.kl

Tak for den store opbakning og deltagelse fra alle jer forældre. Det er en fornøjelse!

Venlig hilsen, Louise Schmidt, skoleleder